UPOZORNĚNÍ: Vzhledem k celozávodní dovolené budou poslední výdeje/odeslání 30.06.2017. a to pro objednávky přijaté 30.06.2017. do 9hod.
Objednávky přijaté po 9hod 30.6.2017 budou odesílány od pondělka 10.7.2017

V KOŠÍKU: 0 ks za 0,00

Cannaderm.cz

Konopí je jednoletá, povětšinou dvoudomá bylina, která patří do čeledi konopovitých (Cannabaceae). Názory botaniků na počet druhů konopí se různí, nejčastěji jsou rozlišovány tři druhy konopí: konopí seté (Cannabis sativa L.), konopí indické (Cannabis indica) a konopí rumištní někdy zvané plevelné (Cannabis ruderalis Janisch.).

Konopná bylina dosahuje výšky od 0,3 do 5ti metrů, má kůlovitý, velmi dlouhý kořen a přímou, lysou nebo chlupatou lodyhu. Listy jsou řapíkaté, s vytrvalými palisty, tří až jedenáctičetné. Konopné lístky jsou úzce podlouhlé, zašpičatělé, šedozelené a na okrajích pilovité. Samčí rostliny (poskonné) jsou štíhlejší, nižší a dozrávají dříve než rostliny samičí. Samičí rostliny (hlavaté) jsou statnější, více olistěné a porostlé žláznatými chlupy produkujícími konopnou pryskyřici.

Z konopí využíváme výhradně konopné semínko ze schválených odrůd konopí setého (tzv. technické nebo průmyslové konopí). Olej lisujeme ze semínka za studena a v ochranné atmosféře, abychom zachovali všechny jeho aktivní složky. Vzniká tak čistý (lidově panenský) konopný olej.

 

Konopný olej

Z konopného semínka se získává konopný olej. Ten se využíval jako potravinářský olej, také v léčitelství a i jako technický olej: pro svícení, nátěry, barvy a fermeže. Konopný olej je dnes znovu objevován a také důkladně prozkoumán. Patří mu čestné místo mezi rostlinnými oleji díky jeho složení. Čistý konopný olej totiž obsahuje v ideálním poměru vzácné nenasycené mastné kyseliny (omega 3 a 6), které jsou nezbytné pro správné fungování lidského organizmu, ale které si lidské tělo nedokáže vyrobit. Zastoupení těchto nenasycených mastných kyselin konopný olej přímo předurčuje k dalšímu využití v moderní výživě, dermatologii a farmakologii.

Kosmetika z konopí

Moderní kosmetika se opět vrací k osvědčeným přírodním zdrojům, rostlinným olejům a extraktům. Konopný olej je pro kosmetické účely ideální, obsahuje kromě nenasycených mastných kyselin také chlorofyl, fytosteroly a minerály, velmi dobře se vstřebává do pokožky a má schopnost harmonizovat stav kožních buněk, vyrovnávat hydratační, lipidovou i pH rovnováhu pokožky, obnovovat přirozený ochranný mikrofilm a zvyšovat odolnost pokožky vůči negativnímu působení okolního prostředí. Navíc je hypoalergení a dá se výborně kombinovat s dalšími rostlinnými extrakty a oleji.

 

Produkt:


Pokračovat v nákupu

Přejít do košíku